Blogger Facebook Twitter Flickr Issuu

1. Edició 2021
Fletxa

Edició 2021

El MINIPUT és l'única mostra de televisió de qualitat de l'Estat. La 27a edició se celebrarà el dissabte 27 de novembre de 2021 de 10:00 a 21:30h. Serà una edició presencial, al Teatre del CCCB.


cat

27a EDICIÓ DEL MINIPUT

El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes o temes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió.

Serà una jornada maratoniana de 10:00 a 21:30 hores el dissabte 27 de novembre del 2021 al Teatre del CCCB. Barcelona serà, de nou, l’únic escenari del nostre país on es presenten programes i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món.

Si teniu qualsevol dubte o voleu demanar més informació sobre el MINIPUT 2021, podeu escriure un correu electrònic a miniput.bcn_gmail.com.
Recordeu que per assistir al MINIPUT 2021 és recomanable que empleneu la inscripció gratuïta que trobareu a www.miniput.cat/inscripcions.

Seguiu-nos al Twitter: @MINIPUTBCN http://twitter.com/miniputbcn
Al Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
Al blog: http://miniput.blogspot.com.es/
A Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consulta’l en PDF: properament.
Els textos d’aquests programa s’han elaborat a partir dels textos facilitats per l’INPUT. La programació pot patir modificacions d’última hora. Per veure la versió actualitzada, consulteu sempre la pàgina web.
Tots els programes s’emetran en V.O. subtitulada a l’anglès.


SESSIÓ 1 (10:00 - 11:20h):

10:00h
PRESENTACIÓ DE L’ACTE

A càrrec de Francesc Escribano (coordinador nacional d’INPUT) i Montse Pujol Solà (coordinadora del MINIPUT).

10:15h
CLOROFILIA: LOVE AND PLANTS
Argentina, 25’, sèrie, Canal Encuentros
Presenta: Marina Zubiaur (estudiant UPF)

La sèrie presenta una nova forma d’explicar històries que se centren en el món natural combinant ficció i documental. Clorofilia mostra diferents paisatges típics d’Argentina i ens ajuda a descobrir i a meravellar-nos per la grandesa del món de les plantes i de la botànica, des dels naturalistes del segle XVIII fins a les conseqüències de la crisi climàtica actual. Clorofilia es reinventa a cada episodi: comença com una telenovel·la per explorar com les plantes troben les seves ànimes bessones, passa per un futur distòpic on les plantes s’han extingit i la humanitat s’esvaeix, i acaba sent un documental d’estil més clàssic. Clorofilia es pregunta: què fem amb aquest món fantàstic? Com serà el futur si no canviem la nostra manera de viure?

10:45h
ULTRA STRIPS DOWN
Dinamarca, 11’, programa infantil, DR Ultra
Presenta: Aïda Torrent Ciudad (directora d’“Oh My Goig”)
Debat amb Jannik Schow (autor)

En aquesta sèrie, una classe de nens i nenes té l’oportunitat de pregunxtar a un grup d’adults nus tot el que vulguin. Cada episodi tracta d’una part del cos: penis, vagines, pits, natges i la resta del cos. En diverses rondes, els nens i nenes fan preguntes que potser mai no s’havien atrevit a fer, i els adults els donen respostes. No hi ha preguntes estúpides ni respostes incorrectes. A cada programa hi ha un qüestionari sobre la part del cos en qüestió i el presentador fa que el to sigui clar, divertit i còmode per a tothom. Els adults representen diferents tipus de persones, alguns capítols són mixtes i d’altres, no mixtes. L’objectiu del programa és ensenyar als nenes i nenes que el cos és una cosa normal i que mai no se n’haurien d’avergonyir. El programa vol que els nens i nenes se sentin còmodes amb els seus cossos.

SESSIÓ 2 (11:50 - 13:30h):

11:50h
HONG KONG CONNECTION: 721 YUEN LONG NIGHTMARE
Hong Kong, 22’, documental d’investigació, RTHK
Presenta: Eva Arderius (directora d’informatius de betevé)

Això és un esforç d’investigació per intentar reconstruir els fets de la nit del 21 de juliol de 2019 a Hong Kong, quan una multitud de més de 100 homes armats van atacar indiscriminadament civils als carrers i al metro, amenaçant els manifestants pro-democràcia que tornaven a casa després d’una protesta en contra del projecte de llei d’extradició. Immediatament després de l’atac, els periodistes de Hong Kong Connection van recollir imatges de càmeres de videovigilància de la zona i telèfons mòbils i van entrevistar víctimes i testimonis.
És el primer documental d’investigació que reconstrueix la cronologia de l’atac. Va rebre una gran quantitat de respostes positives i va arribar a 4,5 milions de visualitzacions en línia. Es va emetre el 29 de juliol de 2019, una setmana després dels fets.

12:30h
DAY OF REUNION
Japó, 48’, talk show, NHK
Presenta: Belén Jiménez (Doctora en Psicologia i investigadora)

Un programa de tertúlia sense precedents. La tecnologia digital permet als convidats parlar amb una persona difunta que volen tornar a veure a través d’una recreació en pantalla. El convidat d’aquest episodi és Tetsuro Degawa, un popular còmic del Japó, que desitja tornar a veure la seva difunta mare. Les imatges de la seva mare provenen d’un procés de captura de moviment que crea gràfics per ordinador de moviments corporals i expressions facials en temps real. La seva veu és una recreació basada en l’anàlisi de les seves imatges. Un talentós impressionista improvisa les afirmacions de la mare, basades en els resultats de la investigació (informació que només Degawa i la seva família coneixien). L’absència deliberada de decoració al plató garanteix que el programa sigui vist com un espai per a una trobada personal entre una persona i el seu ésser estimat difunt.

SESSIÓ 3 (14:00 - 15:55h):

14:00h
MY NAME IS CLITORIS
Bèlgica, 88’, documental, BeTV
Presenta: Clara González (estudiant UAB)

Debat amb Lisa Billuart Monet (co-directora)
Dotze dones joves de 20 a 25 anys expliquen la seva experiència amb la seva sexualitat des de la infantesa. A la seva pròpia habitació, mirant a càmera, parlen obertament amb les dues directores, que s’enfronten als mateixos dubtes. Descriuen les primeres sensacions, les exploracions aleatòries, les històries compartides en secret i els obstacles inesperats. Totes elles comparteixen el desig de trobar igualtat, felicitat i llibertat sexuals. El documental reconstrueix un diàleg que moltes d’elles haguessin desitjat tenir com a adolescents però que no trobaven i ofereix a les dones joves, i també als homes joves, un espai segur on reflexionar sobre les desigualtats que s’han convertit en tota la nostra estructura social.


SESSIÓ 4 (16:25 - 17:40h):

16:25h
BATHROOM BUDDIES
Finlàndia, 13’, sèrie de ficció, Yle
Presenten: Brigitte Franch i Gerard López (estudiants Tecnocampus)
Debat amb Kaya Pakaslahti (directora)

La Hilda i la Lo són millors amigues i ara també companyes de pis. Com a millors amigues, són molt properes i obertes l’una amb l’altra, i és per això que les seguim al bany. Parlen, riuen, ploren, es dutxen i van al bany juntes. El feminisme a la sèrie és potent, tant en els discursos com en els personatges. No són dones estereotípiques amb somnis estereotípics: són persones complexes que ho intenten, s’equivoquen, discuteixen i estimen. La sèrie barreja drama i humor. El target de la sèrie són joves adults que intenten navegar en un món complex amb la pressió de les expectatives de la societat, la família i els amics.

17:05h
EL ETERNO FESTÍN: LA RAMBLA, CIUDAD IMAGINADA
Mèxic, 27’, sèrie documental, TV UNAM
Presenten: Laia Berenguer i Maria Vilariño (estudiants UdL)

Estructurada com una sèrie documental, El Eterno Festín és un viatge cap a una història i un temps que s’esvaeix. La Rambla és una de les “loncherías” més antigues de Ciutat de Mèxic. Aquests restaurants de baix cost es van popularitzar després de la intervenció dels Estats Units a Mèxic cap al 1846, quan es va convertir en una tradició menjar una "torta" a l’hora de dinar, una versió mexicana del "sandwich". La Rambla és un testimoni silenciós del segle XX, les seves finestres retraten el passeig diari dels habitants de la ciutat com si fossin fantasmes difusos en aquesta "ciutat imaginada". La sèrie és una arqueologia de la vida pública a mitjan segle XX a Ciutat de Mèxic a través dels seus menjadors, llocs de trobada i els personatges que els freqüentaven. Cada capítol està dirigit per un director diferent, que va tornar a la ciutat de la seva infantesa, on els records personals van reaparèixer com fantasmes.SESSIÓ 5 (18:10 - 19:30h)

18:10h
SESSIÓ ESPECIAL: EL FUTUR DE LA FICCIÓ A LES TELEVISIONS PÚBLIQUES
Participen: Laura Folguera (directora Producció de Programes TVE Catalunya), Oriol Sala-Patau (cap de ficció de TV3), Ernest Sorrentino (Subdirector de Continguts d’À Punt i responsable del Departament de ficció), Joan Carles Martorell (director d’IB3), Fernando R. Ojea (director de continguts de Televisión de Galicia).
Presenta: Eva Mor (head of development de Minoria Absoluta)
Durada: 80 minuts

Vivim a l’època de la ficció en les plataformes de distribució audiovisual. Quin és el paper de la televisió pública en aquest entorn? Pot (o ha de) competir amb les grans plataformes? Espanya és un dels pocs països europeus on l’organisme públic audiovisual (ICAA) no ajuda a la televisió. Representants de TVE, TV3, IB3, À Punt i TVG debatran sobre el futur de la ficció a les televisions públiques.


SESSIÓ 6 (20:10 - 21:30h)

20:00h
ROBBIE HOOD
Austràlia, 10’, sèrie de ficció, SBS
Presenta: Laia Maza Barceló i Aleix Anton Lobato Vázquez (estudiants URV)

Situada a la remota ciutat d’Alice Springs, a Austràlia Central, aquesta sèrie de ficció és un relat contemporani d’un conte clàssic. Acompanyat per la seva banda, Robbie Hood és un carismàtic inadaptat de 13 anys amb un bon cor, que fuig de la llei per arreglar els problemes de la seva comunitat. Guiat per la memòria de la seva mare i per un fort sentit del que està be i el que no, tot el que fa Robbie és per alguna raó i, tant si acaba bé com si no, ho fa amb les millors intencions. Viure a la casa sobrepoblada de l’àvia Mary no és fàcil, sobretot quan el seu pare mandrós prefereix gastar-se els diners en alcohol que en menjar. Però sigui com sigui, en Robbie sempre troba la manera de proveir pels que estima.


20:15h
HOMS AND ME
Alemanya, 62’, documental, NDR
Presenta: Montse Pujol Solà (coordinadora del MINIPUT)

Sulaiman Tadmory té 23 anys quan l’exèrcit d’Assad envolta la vella ciutat vella d’Homs (Síria) a mitja nit. Quan es desperta el matí següent, es troba vivint en una ciutat assetjada. Ràpidament s’assabenta del que això significa: sense menjar, ni medicaments, la seva família a pocs centenars de metres i, tot i així, fora de l’abast. Fins ara, les bombes no han tocat en Sulaiman; els franctiradors, tampoc. No sap quan va passar exactament, però en algun moment es va acostumar a viure amb la por constant a la mort. És més, no sap de què hauria de tenir més por: de la mort o de la vida? Perquè no trigaran fins que els homes d’Assad conquistin el nucli antic. Amb una veu en off del guardonat actor Tom Schilling, Sulaiman Tadmory ens mostra com és viure en una ciutat assetjada i ens recorda què significa realment la supervivència.

cast

27a EDICIÓN DEL MINIPUT

El MINIPUT pone al alcance de todos los profesionales, estudiantes, profesores, investigadores e interesados en la televisión programas arriesgados, innovadores y de servicio público de las televisiones de todo el mundo con una selección de lo mejor que se ha podido ver en la última edición de INPUT (International Public Television Screening Conference); y ofreciendo, por otro lado, una cata de los programas o temas más destacados de las cadenas locales y autonómicas, así como de aquellos proyectos audiovisuales que utilizan Internet como medio de difusión.

Será una jornada maratoniana de 10:00 a 21:30 horas el sábado 27 de noviembre de 2021 en el Teatro del CCCB. Barcelona será, de nuevo, el único escenario de nuestro país donde se presentan programas y se facilitan debates y encuentros entre profesionales y estudiosos de la televisión pública de calidad de todo el mundo.

Si tiene cualquier duda o desea pedir más información, puede mandar un correo electrónico a miniput.bcn_gmail.com.

Recuerde que para asistir al MINIPUT 2021 es recomendable rellenar la inscripción gratuita que encontrará en www.miniput.cat/inscripcions

Síguenos en Twitter: @MINIPUTBCN http://twitter.com/miniputbcn
En Flickr: http://www.flickr.com/people/miniput/
http://www.flickr.com/photos/miniput02
En el blog: http://miniput.blogspot.com.es/
En Internet: http://www.miniput.cat/

PROGRAMA. Consúltalo en PDF: próximamente:
Los textos de este programa se han elaborado a partir de los textos facilitados por INPUT. La programación puede sufrir cambios de última hora. Para ver la versión actualizada, consultad la página web.
Todos los programas se emitirán en V.O. subtitulada al inglés.


SESIÓN 1 (10:00 - 11:20h):

10:00h
PRESENTACIÓN DEL ACTO

A cargo de Francesc Escribano (coordinador nacional de INPUT) y Montse Pujol Solà (coordinadora de MINIPUT).

10:15h
CLOROFILIA: LOVE AND PLANTS
Argentina, 25’, serie, Canal Encuentros
Presenta: Marina Zubiaur (estudiante UPF)

La serie presenta una nueva forma de contar historias que se centran en el mundo natural combinando ficción y documental. Clorofilia muestra diferentes paisajes típicos de Argentina y nos ayuda a descubrir y a maravillarnos por la grandeza del mundo de las plantas y de la botánica, desde los naturalistas del siglo XVIII hasta las consecuencias de la crisis climática actual. Clorofilia se reinventa en cada episodio: empieza como una telenovela romántica para explorar cómo las plantas encuentran a sus almas gemelas, pasa por un futuro distópico donde las plantas se han extinguido y la humanidad se desvanece, y acaba siendo un documental de estilo más clásico. Clorofilia se pregunta: ¿qué hacemos con este mundo fantástico? ¿Cómo será el futuro si no cambiamos nuestra manera de vivir?

10:45h
ULTRA STRIPS DOWN
Dinamarca, 11’, programa infantil, DR Ultra
Presenta: Aïda Torrent Ciudad (directora de “Oh My Goig”)
Debate con Jannik Schow (author)

En esta serie, una clase de niños y niñas tiene la oportunidad de preguntar a un grupo de adultos desnudos todo lo que quieran. Cada episodio trata de una parte del cuerpo: pene, vaginas, senos, nalgas y el resto del cuerpo. En varias rondas, los niños y niñas hacen preguntas que quizás nunca se habían atrevido a hacer, y los adultos les dan respuestas. No hay preguntas estúpidas ni respuestas incorrectas. En cada programa hay un cuestionario sobre la parte del cuerpo en cuestión y el presentador se asegura de que el tono sea claro, divertido y cómodo para todos. Los adultos representan diferentes tipos de personas, algunos capítulos son mixtos y otros, no mixtos. El objetivo del programa es enseñar a niños y niñas que el cuerpo es algo normal y que no deberían avergonzarse del suyo. El programa quiere que los niños y niñas se sientan cómodos con sus cuerpos.SESIÓN 2 (11:50 - 13:30h):

11:50h
HONG KONG CONNECTION: 721 YUEN LONG NIGHTMARE
Hong Kong, 22’, documental de investigación, RTHK
Presenta: Eva Arderius (directora de informativos de betevé)

Esto es un esfuerzo de investigación para intentar reconstruir los hechos de la noche del 21 de julio de 2019 en Hong Kong, cuando una multitud de más de 100 hombres armados atacaron indiscriminadamente civiles en las calles y en el metro, amenazando los manifestantes pro-democracia que volvían a casa tras una protesta en contra del proyecto de ley de extradición. Inmediatamente después del ataque, los periodistas de Hong Kong Connection recogieron imágenes de cámaras de videovigilancia y de teléfonos móviles de la zona y entrevistaron víctimas y testigos. Es el primer documental de investigación que reconstruye la cronología del ataque. Recibió una gran cantidad de respuestas positivas y alcanzó los 4,5 millones de visualizaciones en línea. Se emitió el 29 de julio de 2019, una semana después de los hechos.

12.30h
DAY OF REUNION
Japón, 48’, talk show, NHK
Presenta: Belén Jiménez (Doctora en Psicología e investigadora)

Un programa de tertulia sin precedentes. La tecnología digital permite a los invitados hablar con una persona fallecida que quieren volver a ver a través de una recreación en pantalla. El invitado de este episodio es Tetsuro Degawa, un popular cómico de Japón, que desea volver a ver a su difunta madre. Las imágenes de su madre provienen de un proceso de captura de movimiento que crea gráficos por ordenador de movimientos corporales y expresiones faciales en tiempo real. Su voz es una recreación basada en el análisis de sus imágenes. Un talentoso impresionista improvisa las afirmaciones de la madre, basadas en los resultados de la investigación (información que sólo Degawa y su familia conocían).
La ausencia deliberada de decoración en el plató garantiza que el programa sea visto como un espacio para un encuentro personal entre una persona y su ser querido difunto.

SESIÓN 3 (14:00 - 15:55h):

14:00h
MY NAME IS CLITORIS
Bélgica, 88’, documental, BeTV
Presenta: Clara González (estudiante UAB)

Debate con Lisa Billuart Monet (co-directora)
Doce mujeres jóvenes de 20 a 25 años cuentan su experiencia con su sexualidad desde la infancia. En su propia habitación, mirando a cámara, hablan abiertamente con las dos directoras, que se enfrentan a las mismas dudas. Describen las primeras sensaciones, las exploraciones aleatorias, las historias compartidas en secreto y los obstáculos inesperados. Todas ellas comparten el deseo de encontrar igualdad, felicidad y libertad sexuales. El documental reconstruye un diálogo que muchas de ellas hubieran deseado tener como adolescentes pero que no encontraban y ofrece a las mujeres jóvenes, y también a los hombres jóvenes, un espacio seguro donde reflexionar sobre las desigualdades que se han convertido en toda nuestra estructura social.

SESIÓN 4 (16:25 - 17:40h):

16:25h
BATHROOM BUDDIES
Finlandia, 13’, serie de ficción, Yle
Presenta: Brigitte Franch y Gerard López (estudiantes Tecnocampus)
Debate con Kaya Pakaslahti (directora)

Hilda y Lo son mejores amigas y ahora también compañeras de piso. Como mejores amigas, son muy cercanas y abiertas la una con la otra, y es por eso que las seguimos al baño. Hablan, ríen, lloran, se duchan y van al baño juntas. El feminismo en la serie es potente, tanto en los discursos como en los personajes. No son mujeres estereotípicas con sueños estereotípicos: son personas complejas que lo intentan, se equivocan, discuten y aman. La serie mezcla drama y humor. El target de la serie son jóvenes adultos que intentan navegar en un mundo complejo con la presión de las expectativas de la sociedad, la familia y los amigos.

17:05h
EL ETERNO FESTÍN: LA RAMBLA, CIUDAD IMAGINADA
México, 27’, serie documental, TV UNAM
Presenta: Laia Berenguer y Maria Vilariño (estudiantes UdL)

Estructurada como una serie documental, El Eterno Festín es un viaje hacia una historia y un tiempo que se desvanece. La Rambla es una de las "loncherías" más antiguas de Ciudad de México. Estos restaurantes de bajo coste se popularizaron después de la intervención estadounidense en México hacia el 1846, cuando se convirtió en una tradición comer una "torta" a la hora de comer, una versión mexicana del sándwich. La Rambla es un testigo silencioso del siglo XX, sus ventanas retratan el paseo diario de los habitantes de la ciudad como si fueran fantasmas difusos en esta "ciudad imaginada". La serie es una arqueología de la vida pública a mediados del siglo XX en Ciudad de México a través de sus comedores, lugares de encuentro y los personajes que los frecuentaban. Cada director de esta serie volvió a la ciudad de su infancia, donde los recuerdos personales reaparecieron como fantasmas.

SESIÓN 5 (18:10 - 19:30h):

18:10h
SESIÓN ESPECIAL: EL FUTURO DE LA FICCIÓN A LES TELEVISIONES PÚBLICAS
Participan: Laura Folguera (directora Producción de Programas TVE Catalunya), Oriol Sala-Patau (jefe de ficción de TV3), Ernest Sorrentino (Subdirector de Contenidos de À Punt y responsable del Departamento de ficción), Joan Carles Martorell (director de IB3), Fernando R. Ojea (director de contenidos de Televisión de Galicia).
Presenta: Eva Mor (head of development de Minoria Absoluta)
Duración: 80 minutos

Vivimos en la época de la ficción en las plataformas de distribución audiovisual. ¿Cuál es el papel de la televisión pública en este entorno? ¿Puede (o debe) competir con las grandes plataformas? España es uno de los pocos países europeos donde el organismo público audiovisual (ICAA) no ayuda a la televisión. Representantes de TVE, TV3, IB3, À Punt y TVG debatirán sobre el futuro de la ficción en las televisiones públicas.

SESIÓN 6 (20:00h - 21:30h):
20:00h
ROBBIE HOOD
Australia, 10’, serie de ficción, SBS
Presenta: Laia Maza Barceló y Aleix Anton Lobato Vázquez (estudiantes URV)

Situada en la remota ciudad de Alice Springs, en Australia Central, esta serie de ficción es un relato contemporáneo de un cuento clásico. Acompañado por su banda, Robbie Hood es un carismático inadaptado de 13 años con un buen corazón, que se escapa de la ley para arreglar los problemas de su comunidad. Guiado por la memoria de su madre y por un fuerte sentido de lo que está bien y lo que no, todo lo que hace Robbie es por una razón y, acabe bien o mal, lo hace con las mejores intenciones. Vivir en la casa de la abuela Mary no es fácil, sobre todo cuando su perezoso padre prefiere gastarse el dinero en alcohol que en comida. Pero sea como sea, Robbie siempre encuentra la manera de proveer para los que ama.

20:15h
HOMS AND ME
Alemania, 62’, documental, NDR
Presenta: Montse Pujol Solà (coordinadora del MINIPUT)

Sulaiman Tadmory tiene 23 años cuando el ejército de Asad rodea la vieja ciudad de Homs (Siria) a media noche. Cuando se despierta la mañana siguiente, se encuentra viviendo en una ciudad sitiada. Rápidamente se entera de lo que esto significa: sin comida, ni medicamentos, su familia a pocos cientos de metros y, aún así, fuera del alcance. Hasta ahora, las bombas no han tocado a Sulaiman; los francotiradores, tampoco. No sabe cuando pasó exactamente, pero en algún momento se acostumbró a vivir con el miedo constante a la muerte. Es más, no sabe de qué debería tener más miedo: ¿de la muerte o de la vida? Porque no tardarán hasta que los hombres de Asad conquisten el casco antiguo.
Con una voz en off del galardonado actor Tom Schilling, Sulaiman Tadmory nos muestra cómo es vivir en una ciudad sitiada y nos recuerda qué significa realmente la supervivencia.© 1994-2012 MINIPUT, els continguts d'aquest website tenen una llicència CC-BY-SA | organitza i col·labora | web SPIP by Permanent